استفاده از ویدئو پروژکتور
راهنمای استفاده از دستگاه ویدئو پروژکتور
مارس 16, 2022
ویدئو پروژکتور FULL HD
معرفی انواع ویدئو پروژکتور FULL HD
مارس 29, 2022
استفاده از ویدئو پروژکتور
راهنمای استفاده از دستگاه ویدئو پروژکتور
مارس 16, 2022
ویدئو پروژکتور FULL HD
معرفی انواع ویدئو پروژکتور FULL HD
مارس 29, 2022

انواع لنز ویدئو پروژکتور

معرفی مدل های لنز پروژکتور 

لنز اولین نیاز یک پروژکتور می باشد. اما اکثر ما در انتخاب لنز پروژکتور با مشکل مواجه می شویم. چرا که معیارها و شرایطی در انتخاب انواع لنز ویدئو پروژکتور وجود دارد. برای مثال فاصله پروژکتور تا پرده در انتخاب لنز از اهمیت بالایی برخوردار است. همچنین نسبت پرتاب لنز حائز اهمیت می باشد. نسبت پرتاب، فاصله پرتاب را نیز تعیین می کند که این دو با یکدیگر رابطه مستقیم دارند. محدوده زوم و فاصله پرتاب از تاثیر به سزایی در نور و روشنایی پروژکتور برخوردار است. البته روشنایی می تواند از فاصله پروژکتور تا پرده نیز تاثیر پذیرد.

لنز پرتابی فوق العاده کوتاه از انواع لنز ویدئو پروژکتور 

این پروژکتور از مزایای بسیاری برخوردار است. از این مزایا می توان به این موضوع اشاره کرد که مانند پروژکتورهای دیگر با عبور یک فرد از مقابل آن، نور شکسته نشده و با افتادن سایه فرد روی پرده تصویر قطع نمی شود. همچنین با پروژکتورهایی با این لنزها تصویری تمیز و بدون شکستگی و درز خواهید داشت.

در صورت کم بودن فضا برای تمای دسته جمعی فیلم، خط دید را حفظ میکند. لنز فوق کوتاه از انواع لنز ویدئو پروژکتور می باشد که تصویری 120 اینچی را از فاصله کمتر از دو فوت نمایش می دهد. این لنز با محیط های نورانی سازگار بوده و رد کننده نور محیط می باشد. لنز پرتابی فوق العاده کوتاه برای بسیاری از پروژکتورهایی که لنز قابل تعویض دارند مناسب است. این نوع lens از دیگر انواع استاندارد آن نیز گران تر می باشد.

لنز پرتابی فوقالعاده در پروژکتور

لنز پرتابی فوق العاده در پروژکتور

لنز پرتاب کوتاه 

لنزهای پرتاب کوتاه تصاویر بزرگتری را نسبت به انواع استاندارد نمایش می دهند. برای مثال یک تصویر به بزرگی 120 اینچ را از فاصله 8 فوتی نمایش خواهند داد. همانطور که مشاهده می کنید طبعا فاصله پرتاب این lens نسبت به پرتاب فوق کوتاه بیشتر است. برای اینکه تصویر را در اتاق م عمق به راحتی ببینید باید پروژکتور را در دید مستقیم افراد قرار دهید.  این lens بعد از پرتاب فوق کوتاه از مناسب ترین انواع لنز ویدئو پروژکتور می باشد.

لنز پرتاب استاندارد از انواع لنز ویدئو پروژکتور 

از این لنزها در اتاق های کنفرانس، مدارس، دانشگاه ها، سینمای خانگی و … استفاده می شود. Lens پرتاب استاندارد نسبت به مدل های پرتاب کوتاه ارزان تر است. این مدل نسبت به انواع لنز ویدئو پروژکتور با پرتاب کوتاه، دارا معایبی می باشد. برای مثال در صورت قرار گرفتن شخص یا جسمی در مسیر پرتاب نور، تصویر قطع می شود.  زوم این پروژکتورها 2:1 است که انعطاف پرتاب نور آن را می رساند که اجازه می دهد دستگاه را بر سقف و دیوار عقبی نصب نمایید. این لنزها به زوم وسیع معروف بوده و اکثرا می توان آنها را در قسمت های عقبی اتاق نصب کرد.

لنز پرتاب استاندارد

معرفی لنز پرتاب استاندارد پروژکتور

لنز پرتاب بلند 

این لنزها مربوط به پروژکتور هایی می باشد که لزوما در فاصله زیاد از پرده نمایش قرار می گیرند. برای مثال در سالن های بزرگ سمینارها، سالن های رقص، کنسرت ها و … از پروژکتورهایی با  lens پرتاب بلند استفاده می شود.

لنزهای آنافورمیک 

برخی فیلم های قدیمی که در دهه های گذشته ساخته شده اند بهتر است با همین لنزها نمایش داده شوند. چرا که ای lens ها عملکرد بصری ویژه ای به تصاویر می بخشند.

جهت انتخاب یکی از مدل های لنز ویدئو پروژکتور مورد نیاز می توانید از راهنمای زیر کمک بگیرید.

  • در صورتی که فاصله پروژکتور تا صفحه نمایش شما ثابت است، توصیه می شود. لنزی با نسبت پرتاب به عرض ثابت را انتخاب کنید. برای به دست آوردن نسبت پرتاب می توانید فاصله پرتاب، از جلوی لنز تا صفحه نمایش را بر حسب اینچ اندازه گیری کرده و بر عرض صفحه نمایش تقسیم نمایید. 
  • در صورتی که می دانید فاصله پروژکتور تا صفحه نمایش متغیر خواهد بود یا اندازه تصویر با فاصله پرتاب متفاوت است از لنزی با قابلیت throw to the width استفاده نمایید.
انتخاب لنز ویدئو پروژکتور

نحوه انتخاب لنز ویدئو پروژکتور

نتیجه گیری 

از میان انواع لنز ویدئو پروژکتور بهترین انتخاب برای فاصله های کوتاه لنزهای پرتابی فوق العاده کوتاه می باشند. که توسط حضور افراد و اجسام نور آنها شکسته نمی شود. در پروژکتورهایی با لنزهای پرتاب بلند در اثر عبور افراد از مقابل نور تصویر قطع می شود. 

برای فاصله های بالای 8 فوت لنزهای پرتاب بلند مناسب می باشند چرا که می بایست در فاصله زیاد از صفحه نمایش قرار گیرند. 

در راستای انتخاب لنز مناسب می بایست، نسبت پرتاب، فاصله پرتاب و حتی عرض صفحه نمایش را در نظر داشته باشید.

سوالات متداول

1آیا لنزهای آنافورمیک در سینماها کاربرد دارند؟
بله، برای نمایش فیلم های دهه های گذشته ممکن است به کار آیند.
2می توان لنز پرتاب فوق کوتاه را برای فاصله های زیاد استفاده کرد؟
خیر، این لنز در فاصله های 4 فوتی می تواند تصویر 120 اینچی را نمایش دهد. برای فاصله های زیاد لنز پرتاب بلند کاربرد دارد.
3آیا عدسی همان لنز است؟
خیر کار عدسی با لنز متفاوت است.
چه امتیازی می دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

5 × یک =

× کمک می خواهید؟