نسبت کنتراست در ویدئو پروژکتور چیست؟
نسبت کنتراست در ویدئو پروژکتور چیست؟
جولای 24, 2022
استریم در ویدئو پروژکتور چیست و چه کاربردی دارد؟
استریم در ویدئو پروژکتور چیست و چه کاربردی دارد؟
جولای 26, 2022
نسبت کنتراست در ویدئو پروژکتور چیست؟
نسبت کنتراست در ویدئو پروژکتور چیست؟
جولای 24, 2022
استریم در ویدئو پروژکتور چیست و چه کاربردی دارد؟
استریم در ویدئو پروژکتور چیست و چه کاربردی دارد؟
جولای 26, 2022

زوم در تصویر ویدئو پروژکتور

تنظیم فوکوس در ویدئو پروژکتور

در تمام نمایشگر های تصویر یک ویژگی تحت عنوان بزرگنمایی یا فوکوس وجود دارد. بزرگنمایی در این بحث به این معنا است که اندازه شیء را نسبت به اندازه و ابعاد تصویر بزرگ کنید. بزرگنمایی تصویر ویدئو پروژکتور را با نام شیفت لنز نیز می توان معرفی کرد. البته شیفت لنز معمولا برای تصحیح اختلال ذوزنقه ای به کار می رود. بزرگنمایی در خطوط افقی و عمودی نیز صورت می گیرد، به این معنا که شما می توانید المان های تصویر را به چپ و راست فوکوس کنید یا بالا و پایین، اثر ذوزنقه ای نیز به همین صورت با شیف لنز تصحیح می شود. به معنای ساده تر این قابلیت را زوم نیز تلقی می کنیم.

تنظیم فوکوس در ویدئو پروژکتور

بزرگنمایی در تصویر ویدئو پروژکتور

بزرگنمایی و زوم در ویدئو پروژکتور

برای زوم کردن روی یکی از المان های تصویر، دو نوع بزرگنمایی باید انجام شود.

زوم دیجیتال: در این حالت بزرگنمایی صورت می گیرد اما در قسمت زوم شده متوجه عدم پیوستگی پیکسل ها و در نتیجه عدم کیفیت بزرگنمایی تصویر ویدئو پروژکتور خواهید بود.

زوم لنز: در زوم لنز نیز بزرگنمایی بدون افت کیفیت صورت می گیرد.

نسبت پرتاب و بزرگنمایی تصویر ویدئو پروژکتور

نسبت زوم در ویدئو پروژکتور ها به نسبت پرتاب نیز بستگی دارد. اما در کل نسبت بزرگنمایی معمولی یا استاندارد 1.2 می باشد که امکان افزایش یا کاهش 20 درصدی اندازه تصویر را ایجاد می کند. کمترین نسبت بزرگنمایی 0.4 است. در اصل 1.2 تا 0.4 محدوده زوم متغیر در ویدئو پروژکتور ها می باشند.

نسبت پرتاب نیز با فاصله پرتاب متفاوت می باشد. نسبت فاصله لنز از صفحه نمایش و عرض پرده نسبت پرتاب است. برای شرح بارز تر نسبت پرتاب در ویدئو پروژکتور باید بگوییم نسبت پرتاب اگر 2x:y باشد، باید عدد قبل از دو نقطه را فاصله پرتاب و پس از آن را عرض صفحه نمایش می دانیم. به این مفهوم که صفحه نمایش همیشه نصف فاصله پرتاب است. در این بحث لازم است با پرتاب کوتاه و بلند در ویدئو پروژکتور آشنا شویم.

کاربرد بزرگنمایی در تصویر ویدئو پروژکتور

ویدئو پروژکتور باید در فاصله ای استاندارد از پرده نمایش قرار گیرد. اما ممکن است فضای کافی برای نصب در فاصله تعیین شده نداشته باشید. برای تنظیم ویدئو پروژکتور باید توجه داشته باشید که لنز آن پرتاب بلند است یا پرتاب کوتاه در نهایت با کاهش یا افزایش بزرگنمایی، تصویر ویدئو پروژکتور را فیکس کنید.

علاوه بر اینها نسبت بزرگنمایی نیز زمانی به کار می آید که فاصله پرتاب با عرض صفحه نسبت استاندارد و صحیحی نداشته باشند یا در محاسبه نسبت آنها خطا پیش آمده باشد.

همچنین ممکن است عدم تناسب فاصله پرتاب و اندازه تصویر، باعث شود تصویر نمایش داده شده بزرگتر یا کوچکتر از پرده نمایش باشد. با کوچکنمایی و بزرگ نمایی آن می توانید تصویر را فیکس کنید.

کاربرد بزرگنمایی در تصویر ویدئو پروژکتور

زوم ویدئو پروژکتور

بزرگنمایی ویدئو پروژکتور های پرتاب بلند

ویدئو پروژکتورهایی که لنزهای پرتاب بلند دارند می توانند در فاصله 10 فوت (3.04800000 متر) یا حتی بیشتر نصب شوند و با حداکثر نسبت پرتاب، تصویری با کیفیت نمایش دهند. در صورتی که پروژکتور در فاصله ای ثابت قرار دارد و نیاز به تغییر مقیاس دارید می توانید با لنز زوم تا حد نیاز بزرگنمایی یا کوچک نمایی کنید.

فوکوس تصویر با لنز پرتاب کوتاه

کم پیش می آید که ویدئو پروژکتور های پرتاب کوتاه مورد استفاده قرار گیرند. همچنین معمولا انواع جیبی این دستگاه ها خریداری می شوند. این ویدئو پروژکتور ها فاصله و نسبت پرتاب کمی دارند اما می توانند تصویری به اندازه و با کیفیت پروژکتورهای بزرگ نمایش دهند. البته اندازه تصویر در صورتی که فاصله دستگاه افزایش یابد ابعاد تصویر نیز کوچک می شود.

رعایت حداقل و حداکثر استاندارد بزرگنمایی

در صورتی که محدوده تغییر 0.4 تا 1.2 را رعایت نکنید و به صورت افراطی در خطوط افقی و عمودی به کوچک نمایی یا بزرگنمایی تصویر ویدئو پروژکتور بپردازید، تصویر دچار ناهماهنگی ها و ایرادهای می شود که به شرح زیر می باشند:

  • تار شدن تصویر
  • نمایان شدن پیکسل ها
  • محو و کم رنگ شدن المان های تصویر
  • کشیده شدن در خطوط عمودی یا افقی
  • از بین رفتن تصویر
رعایت حداقل و حداکثر استاندارد بزرگنمایی

محدوده متغیر بزرگنمایی ویدئو پروژکتور

نتیجه گیری

ویدئو پروژکتور دارای قابلیت فوکوس یا بزرگنمایی نیز می باشد. بزرگنمایی با توجه به نسبت پرتاب کوتاه یا بلند انجام می شود. قابلیت فوکوس در ویدئو پروژکتور نیز به دو صورت دیجیتال و لنز زوم  صورت می گیرد. زوم دیجیتال آنچنان توصیه نمی شود چرا که بعد از بزرگنمایی شاهد عدم پیوستگی پیکسل ها و در نتیجه بی کیفیتی تصویر خواهید بود. لنز زوم نیز همان کار را انجام می دهد و باعث افت کیفیت نیز نمی شود.

سوالات متداول

1چگونه متوجه شویم ویدئو پروژکتور بلند پرتاب است یا کوتاه پرتاب؟
حروف آخر سریال ویدئو پروژکتور نمایانگر این موضوع می باشد. (sh: کوتاه پرتاب، lh: بلند پرتاب)
2برای بزرگنمایی به صورت اپتیکال از کدام لنز استفاده کنیم؟
لنز زوم نیز برای این کار مناسب تر است.
3برای ویدئو پروژکتور موبایل کدام لنز بهتر است؟
لنز زوم کاربرد بیشتری دارد.
چه امتیازی می دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

20 − هفده =

× کمک می خواهید؟