ریست کردن تایمر لامپ در انواع ویدئو پروژکتور
آگوست 6, 2022
آشنایی با تکنولوژی LCoS در ویدئو پروژکتور
آشنایی با تکنولوژی LCoS در ویدئو پروژکتور
آگوست 16, 2022
ریست کردن تایمر لامپ در انواع ویدئو پروژکتور
آگوست 6, 2022
آشنایی با تکنولوژی LCoS در ویدئو پروژکتور
آشنایی با تکنولوژی LCoS در ویدئو پروژکتور
آگوست 16, 2022

معرفی ویدئو پروژکتور 3D Ready

ویدئو پروژکتور 3D Ready چیست؟

با ویدئو پروژکتور سه بعدی و عملکرد آن آشنا هستیم و می دانیم که فناوری به کار رفته در آن این قابلیت را فراهم می کند که تمام المان های یک تصویر دو بعدی که روی صفحه نمایشی تخت نمایش داده می شوند، مانند اشیاء موجود در محیط، تحت اشکال هندسی با طول، ارتفاع، عرض، حجم و … مشخص دیده شوند. این تکنولوژی برای سینمای خانواده، بازی و مستند بسیار مهیج و ایده آل می باشد. ویدئو پروژکتورها برای نمایش های واقع گرایانه از دو فناوری پیروی می کنند: سه بعدی و سه بعدی آماده. تفاوت ویدئو پروژکتور 3D و 3D Ready را در این مطلب به تفصیل شرح می دهیم.

ویدئو پروژکتور 3D Ready چیست؟

کاربرد و عملکرد ویدئو پروژکتور 3D Ready

فناوری های ویدئو پروژکتور 3D و 3D Ready

در ویدئو پروژکتورهای سه بعدی و سه بعدی آماده یکی از فناوری ها یا فرمت های انتقال زیر پشتیبانی می شوند. پروژکتورهای 3D Ready می توانند انتقال استریوسکوپی محتوا را نیز پشتیبانی کنند.

  • تخته شطرنجی
  • ساید بای ساید
  • بسته بندی فریم
  • متوالی فریم

فریم checkboard یا شطرنجی:
اگر تا به حال برای لحظاتی بی وقفه به شطرنج خیره شده باشید عملکرد این فناوری را بهتر متوجه می شوید. در این فرمت دو تصویر وجود داشته که یکی برای چشم چپ و دیگری برای چشم راست است. این دو تصویر به یکدیگر متصل شده و پیکسل های هر کدام به جهت چشم مخالف می رود. اینگونه شما المان های تصویر را به صورت جداگانه می بینید که به شکل سه بعدی دیده می شوند.

ساید بای ساید:
در این فرمت انتقالی تصاویر به صورت دو فریم که در وضوح افقی فشرده شده اند انتقال می یابند. یک تفاوت ویدئو پروژکتور 3D و 3D Ready عدم وجود این فرمت در ویدئو پروژکتور سه بعدی آماده است.

Frame Packing:
در این فناوری تصاویر مربوط به چشم چپ و راست به صورت همزمان به ویدئو پروژکتور منتقل می شوند. این دو تصویر روی یکدیگر قرار گرفته و میان پیکسل های آنها فاصله کمی برقرار خواهد بود.

متوالی فریم:
فریم ریت در این فرمت 120 فریم در ثانیه است (در صورتی که ویدئو پروژکتور با این نرخ سازگاری داشته باشد.) و فریم های تصویر منتقل شده برای چشم چپ در یک قالب و برای چشم راست در قالبی دیگر قرار می گیرند. لازم به ذکر است که سیگنال این فرمت رزولوشن بالایی دارد.

معرفی ویدئو پروژکتور 3D Ready

ویدئو پروژکتورهای 3D Ready حداقل یک فرمت انتقالی با عنوان استریوسکوپی را پشتیبانی می کنند. برای انتقال تصویر از منبع مانند لپ تاپ، موبایل و … به پروژکتور سیگنال هایی سه بعدی به کار می روند. این سیگنال های در سیستم منبع دارای فرمت هایی می باشند که ویدئو پروژکتور باید قادر به پشتیبانی از آنها باشد. به همین خاطر است که دستگاه های معمولی قادر به نمایش 3D نیستند. با وجود تفاوت میان ویدئو پروژکتور 3D و 3D Ready هر کدام باید از یک فرمت انتقال مشخص پشتیبانی کنند که در دستگاه های 3D Ready، استریوسکوپ در نظر گرفته شده است.

در ویدئو پروژکتورهای 3D Ready دو فرمت بسته بندی فریم (frame-packing) و ساید بای ساید می باشند. وجود تفاوت در ویدئو پروژکتور 3D و 3D Ready کاربرد آنها را نیز در دسته های مختلف مشخص می کند. در این قسمت تعدادی از فرمت های انتقال در میان این دو نوع دستگاه مشترک نمی باشند.

برای مثال تکنولوژی سه بعدی آماده از فرمت استریوسکوپیک پشتیبانی می کند در نتیجه بهترین کارایی را در کنفرانس ها و محیط های آموزشی خواهند داشت. چرا که به خوبی قادر به نمایش نمودارها، جداول چند بعدی، اشکال و اجرام، مدارها، مجسمه ها، آناتومی بدن و … خواهد بود. اما این ویدئو پروژکتور به دلیل فقدان فرمت frame-packing و side by side برای استفاده در خانه و تماشای فیلم آنچنان رایج نبوده و به عنوان سینمای خانگی مناسب نمی باشد.

معرفی ویدئو پروژکتور 3D Ready

آشنایی با ویدئو پروژکتور 3D Ready

تفاوت کاربرد ویدئو پروژکتور 3D و 3D Ready

همانطور که اشاره کردیم اصلی ترین تفاوت ویدئو پروژکتور 3D و 3D Ready در کاربرد آنها می باشد. با توجه به فرمت های انتقالی که ویدئو پروژکتور سه بعدی آماده آنها را پشتیبانی می کند، قابلیت برجسته بینی در آن آنجنان مناسب فیلم و بازی یا تصاویر متحرک نمی باشد. در نتیجه ویدئو پروژکتور سه بعدی آماده، یک سینمای خانگی ایده آل نخواهد بود و کاربرد محدودی دارد.

در صورتی که فناوری سه بعدی علاوه بر کنفرانس ها و جلسات به عنوان سینمای خانگی و برای گیمینگ نیز عملکردی خوب دارد.

تفاوت ظاهری ویدئو پروژکتور 3D و 3D Ready

هنگام خرید ویدئو پروژکتورهای سه بعدی بهتر است از تمام ویژگی های فنی آنها و قابلیت های مورد نیاز از نظر کیفیتی آگاه باشید. در صورتی که فرمت انتقالی تصویر و تفاوت ویدئو پروژکتور 3D و 3D Ready از نظر کیفیت خروجی برای شما حائز اهمیت است، نمادها و لوگوهای روی دستگاه را بررسی کنید و از 3D یا 3D Ready بودن مطمئن شوید.

تفاوت ظاهری ویدئو پروژکتور 3D و 3D Ready

تشخیص ویدئو پروژکتور 3D Ready و 3D

نتیجه گیری

مسئله مقایسه ویدئو پروژکتور 3D و 3D Ready ببشتر به فرمت های انتقال مربوط می شود. به این منظور که ویدئو پروژکتور سه بعدی آماده با توجه به فرمت انتقالی که پشتیبانی می کند برای سینمای خانگی مناسب نبوده و بیشتر برای جلسات یا کنفرانس ها کارایی دارد. اما تکنولوژی 3D کاربرد گسترده ای دارد.

سوالات متداول

1 page-flip به عنوان فرمت انتقالی چه ویژگی هایی دارد؟
 page-flip همان فریم متوالی است که با این عنوان نیز شناخته می شود.
2با توجه به بالا بودن رزولوشن سیگنال در فریم متوالی چرا به عنوان ساده ترین فرمت شناخته می شود؟
به این دلیل که ویدئو پروژکتور نیازی به رمزگشایی منابع ندارد و تنها سیگنال های 120 هرتزی را دریافت می کند.
3چرا از ویدئو پروژکتور 3D Ready به عنوان سینمای خانگی استفاده نمی شود؟
به دلیل برخی فرمت های انتقالی که ندارد ممکن است فرمت بعضی از فایل ها یا فیلم ها را نخواند.
چه امتیازی می دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دو × 5 =

× کمک می خواهید؟